Blijf op de hoogte

Volg onze acties en resultaten

Onze blogs en nieuwsberichten

Hebben we nieuws? Dan lees je dat hier en op onze facebookpagina. In onze blogs en nieuwsberichten leer je ons beter kennen en lees je wat ons zoal bezighoudt.


Opbrengst krasactie, mooie gift, koffieochtend en nog veel meer nieuws over onze stichting lees je in onze nieuwsbrief van september!

Heb je onze nieuwsbrief gemist? Je leest hem hier terug. Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet in je mail? Schrijf je dan snel (hiernaast) in!

Onze tweede nieuwsbrief gemist? Lees hem hier!

Vorige week verzonden we onze tweede nieuwsbrief. Heb je hem gemist? Lees hem dan hier terug. Ben je nog niet op onze nieuwsbrief geabonneerd, maar wil je de volgende wel in je mailbox ontvangen? Vul dan hiernaast je emailadres even in.

http://eepurl.com/bWTUrv

Onze informatiedag was een succes!

Op 20 februari hielden wij een informatiedag 'Houvast bij autisme', om kennis te maken met een unieke en effectieve methode voor de ontwikkeling van kinderen met autisme. De dag was met ruim zestig bezoekers goed bezocht. En afgaande op onze evaluatieformulieren was het een warme, leerzame en mooie dag. Alle deelnemers bedankt!

Onze eerste nieuwsbrief!

Abonneer je (hiernaast) op onze nieuwsbrief en je ontvangt al onze acties, nieuwtjes en resultaten in je mailbox! Onze eerste nieuwsbrief is vandaag de deur uitgegaan Hier lees je hem terug.

Moeders helpen kind met autisme ontwikkelen dankzij donaties

Ouders van kinderen met autisme die zelf een cursus willen doen om thuis met individuele en liefdevolle aandacht te werken aan de ontwikkeling van hun kind, eventueel met hulp van vrijwilligers. Je zou zeggen dat dat precies is wat gemeenten bedoelen als ze het hebben over ‘eigen kracht’ of de participatiesamenleving. “Maar helaas horen we steeds vaker dat ouders zo’n training niet vergoed krijgen vanuit de Jeugdwet, waarvoor gemeenten sinds afgelopen jaar verantwoordelijk zijn”, zegt Heidi Grifhorst. Daarom richtte ze in november de stichting Vrienden van Horison op en organiseerde ze in december de eerste actie. “Met mooi resultaat: mede dankzij de opbrengst van onze actie kunnen twee moeders deze maand een cursus Contactgericht Spelen en Leren volgen.”

Informatiedag geeft ouders van kinderen met autisme houvast en regie

Met de transitie in de zorg en de stijgende verantwoordelijkheid  van gemeenten hierin komt steeds meer aandacht voor eigen kracht en regie. Door eigen kracht in te zetten kunnen immers (zorg)kosten worden bespaard. Kijken naar mogelijkheden, naar wat mensen zélf kunnen doen en ze daar ook regie over geven. Contactgericht Spelen en Leren (CSL), een effectieve methode voor de begeleiding van kinderen met autisme, sluit hier naadloos bij aan. De methode gaat uit van de kansen in elk gezin en biedt handvatten en houvast aan ouders. Zo zijn ze in staat zelf de regie te nemen over effectieve en efficiente zorg en begeleiding van hun kind.

Ons eerste krantenartikel!

De Enkhuizer Courant schreef over onze kerstkaartenactie. Meteen het debuut van Heidi als persvoorlichter van onze stichting.

Kersverse stichting organiseert actie voor meer houvast bij autisme

Wist u dat steeds meer gezinnen in Nederland leven met autisme? En dat er gezinnen zijn die keihard op zoek zijn naar houvast, dolgraag zelf zouden willen werken aan de ontwikkeling van hun kind met autisme, maar dit vanwege financiele redenen niet kunnen? Omdat ze niet in aanmerking komen voor vergoeding of een Persoonsgebonden Budget. Daar gaat de kersverse Stichting Vrienden van Horison wat aan doen! En u kunt ze direct al helpen.

Blog: Mijn naam is Heidi Grifhorst

Mijn naam is Heidi Grifhorst, ik ben moeder van Sam en Anne. We hebben voor Sam een op hem afgestemd thuisprogramma op basis van Contactgericht Spelen en Leren (CSL), de methode van Stichting Horison.


Onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties en resultaten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven