Onze acties

Help samen met ons kinderen met autisme verder

Kerstkaartenactie 2017

Wist u dat steeds meer gezinnen in Nederland leven met autisme? En dat er gezinnen zijn die keihard op zoek zijn naar houvast, dolgraag zelf zouden willen werken aan de ontwikkeling van hun kind met autisme, maar dit vanwege financiele redenen niet kunnen? Voor die gezinnen zet Stichting Vrienden van Horison zich in. De stichting bestaat sinds november 2 jaar en organiseert voor de derde keer een kerstkaartenactie.

Waarom?

Petra is een van de mensen die wij afgelopen jaren hebben kunnen ondersteunen, dankzij steun van onze donateurs. In haar persoonlijke boodschap hiernaast vertelt ze wat de cursus voor haar en haar gezin heeft betekend en bedankt onze donateurs voor hun bijdrage.

Het afgelopen jaar hebben we dertien keer een gezin kunnen ondersteunen in dit proces. We zijn ontzettend trots op alle donateurs, sponsoren en ouders zoals Petra die zich met hart en ziel inzetten voor meer houvast voor kinderen met autisme. Steun je ons in 2017 ook weer?

Meedoen is makkelijk

De actie werkt als volgt: u bespaart uzelf de moeite om een aantal kerstkaarten te kopen, te schrijven en te versturen. In plaats daarvan stort u het geld dat u eraan zou hebben uitgegeven op rekeningnummer NL69 TRIO 0212 1922 13 t.n.v. Stichting Vrienden van Horison. U mag natuurlijk ook een hoger bedrag doneren. Dat kan door meerdere mensen geen kerstkaart te sturen, gewoon een hoger bedrag over te maken of donateur te worden. Kiest u ervoor één kerstkaart te doneren? Ook helemaal goed!

Vertel het door

Als u dat wilt, dan ontvangt u van Stichting Vrienden van Horison een digitale ‘alternatieve kerstkaart’. Die kunt u doorsturen aan iedereen wiens kerstkaart u doneert. Zo stuurt u hen alsnog uw kerst- en nieuwjaarswens en roept u ze direct op om ook mee te doen met de actie. Want hoe meer mensen meedoen, hoe meer gezinnen we samen kunnen helpen.


Eerdere acties

(S)teun krasactie

In april/mei 2016 gingen vier enthousiaste vrijwilligers voor ons op pad. Gewapend met een (S)teun krasboekje haalden ze samen bijna € 250,- voor onze stichting op. Wat een mooi bedrag. Gerlinda, Cindy, Ineke en Sanne: dank jullie wel!
Omdat we heel blij zijn met dit eindbedrag, herhalen we de actie komend jaar. Wil jij ons helpen? Dat kan! Neem gewoon even contact met ons op. Weten hoe het werkt? Kijk op http://www.steun.nl/hoe_werkt_het

'Houvast bij autisme'

Op 20 februari hielden wij een informatiedag 'Houvast bij autisme', om kennis te maken met een unieke en effectieve methode voor de ontwikkeling van kinderen met autisme. De dag was met ruim zestig bezoekers goed bezocht. En afgaande op onze evaluatieformulieren was het een warme, leerzame en mooie dag. Alle deelnemers bedankt!


Kerstkaartenactie 2015

In december 2015 hielden wij onze eerste actie; een kerstkaartenactie.

Met deze actie haalden we ruim € 1800,- op en hebben we direct al twee gezinnen kunnen ondersteunen. Eind januari nemen twee moeders, mede dankzij uw steun, deel aan de cursus Module 1 Contactgericht Spelen en Leren!

Alle donateurs hartelijk dank!

Wie help je met onze acties?

Met jouw bijdrage help je een kind met autisme in Nederland ontwikkelen. Jouw geld helpt Stichting Vrienden van Horison training en begeleiding op basis van Contactgericht Spelen en Leren (CSL) financieren voor een gezin of zorgprofessional die dat zelf niet kan betalen, omdat ze bijvoorbeeld niet in aanmerking komen voor vergoeding of een Persoonsgebonden Budget. CSL is een effectieve en efficiente methode, die goed past bij de transitie in de zorg. CSL biedt ouders houvast bij autisme door uit te gaan van de mogelijkheden en kansen voor elk kind. Daarbij hebben ouders volledig zelf de regie over de begeleiding van hun kind. Cursussen en begeleiding worden verzorgd door Stichting Horison.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze acties? En lezen wat we doen met de opbrengst? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief!